Kemi
DET HASTE. hjælp til fremstilling af salt.
22. juni 2008 af
klogeåge004 (Slettet)
hej alle
jeg skal til fsa eksamen i fysik/kemi i morgen(mandag)
og jeg ville spørge om der er nogen af jer der ved hvordan man fremstiller et salt med nogle af disse materialer:
saltsyre (HCl), svovlsyre (H2SO4), natriumhydroxd (NaOH), Kalkvand Ca(OH)2, ammoniak (NH3), zink (Zn), magnesium (Mg)
håber i vil svare :)
jeg skal til fsa eksamen i fysik/kemi i morgen(mandag)
og jeg ville spørge om der er nogen af jer der ved hvordan man fremstiller et salt med nogle af disse materialer:
saltsyre (HCl), svovlsyre (H2SO4), natriumhydroxd (NaOH), Kalkvand Ca(OH)2, ammoniak (NH3), zink (Zn), magnesium (Mg)
håber i vil svare :)
Svar #1
22. juni 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)
Jeg mener at en syre og en base reagerer og danner salt..
f.eks. HCl og NaOH--> NaCl + H2o... tror de ter sådan for alel syre/baser?:ss.. så skal man vel bare finde ud af om saltet er let eller tungt opløseligt, letopløseligt = mere end 1 gram kan opløses i 100ml vand, NaCl er let opløseligt så der skal meget til før det bundfælder i bunden af din kolbe f.eks.
..
Ska selv op i morgen:S der er bare gået sygt panik i den :(
f.eks. HCl og NaOH--> NaCl + H2o... tror de ter sådan for alel syre/baser?:ss.. så skal man vel bare finde ud af om saltet er let eller tungt opløseligt, letopløseligt = mere end 1 gram kan opløses i 100ml vand, NaCl er let opløseligt så der skal meget til før det bundfælder i bunden af din kolbe f.eks.
..
Ska selv op i morgen:S der er bare gået sygt panik i den :(
Svar #3
23. juni 2008 af mathon
salt = metalion + syrerestion
generelt:
syre + base --> salt + vand
HCl + NaOH --> NaCl + H2O
.......................natriumchlorid
H2SO4 + 2NaOH --> Na2SO4 + 2H2O
...............................natriumsulfat
Ca(OH)2 + 2HCl --> CaCl2 + H2O
...............................calciumchlorid
NH3 + HCl --> NH4Cl + H2O
...............................ammoniumchlorid, som er saltlignende selv om NH4^(+) IKKE er en metalion
metal(uædelt) + syre --> salt + brint
Mg + H2SO4 --> MgSO4 + H2(g)
..........................magniumsulfat
Zn + 2HCl --> ZnCl2 + H2(g)
..........................zinkchlorid
generelt:
syre + base --> salt + vand
HCl + NaOH --> NaCl + H2O
.......................natriumchlorid
H2SO4 + 2NaOH --> Na2SO4 + 2H2O
...............................natriumsulfat
Ca(OH)2 + 2HCl --> CaCl2 + H2O
...............................calciumchlorid
NH3 + HCl --> NH4Cl + H2O
...............................ammoniumchlorid, som er saltlignende selv om NH4^(+) IKKE er en metalion
metal(uædelt) + syre --> salt + brint
Mg + H2SO4 --> MgSO4 + H2(g)
..........................magniumsulfat
Zn + 2HCl --> ZnCl2 + H2(g)
..........................zinkchlorid
Skriv et svar til: DET HASTE. hjælp til fremstilling af salt.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
