Kemi
hvorfor kan alkaner kun lave london??
23. juni 2008 af
trice (Slettet)
Hvorfor kan alkaner kun lave londonbindinger? Og hvilke type bindinger kan alkener og alkyner lave??
Svar #1
23. juni 2008 af sharmin (Slettet)
alkaner kan kun lave enkelt-bindinger C-C
alkener: dobbeltbindinger C=C
og alkyler kan lave trippel bindinger...
sådan er det, men ka ikk helt huske hvorfor...
alkener: dobbeltbindinger C=C
og alkyler kan lave trippel bindinger...
sådan er det, men ka ikk helt huske hvorfor...
Svar #2
23. juni 2008 af Da-ted (Slettet)
#1
Det er defineret at alkaner kun indeholder enkelt-bindinger. Derfor at det er alkaner
#0 London-bindinger sker mellem to upolære stoffer. Det er elektronerne i molekylorbitalerne der bliver forskubbet en smule over mod det ene C i en C-C ellr C=C binding. Dermed skabes der en svag dipol (ligesom med H2O men bare ikke ligeså stærk).. Da alkaner kun indeholder C-C-bindinger kan de derfor ikke indgå i hydrogenbindinger eller lign.
Det er defineret at alkaner kun indeholder enkelt-bindinger. Derfor at det er alkaner
#0 London-bindinger sker mellem to upolære stoffer. Det er elektronerne i molekylorbitalerne der bliver forskubbet en smule over mod det ene C i en C-C ellr C=C binding. Dermed skabes der en svag dipol (ligesom med H2O men bare ikke ligeså stærk).. Da alkaner kun indeholder C-C-bindinger kan de derfor ikke indgå i hydrogenbindinger eller lign.
Skriv et svar til: hvorfor kan alkaner kun lave london??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
