Matematik
funktioner??
06. juli 2008 af
persian_life (Slettet)
hey,.
Jeg har lidt svært med at æøse den opgave... r der en d kan hjælp mig...
Der er givet en funktion f med forskriften:
f(x) = cos(x) + 2sin(x), x [0;2 ]
Beregn funktionens nulpunkter?
Beregn funktionens største- mindsteværdi og angiv værdimængden.
Jeg har lidt svært med at æøse den opgave... r der en d kan hjælp mig...
Der er givet en funktion f med forskriften:
f(x) = cos(x) + 2sin(x), x [0;2 ]
Beregn funktionens nulpunkter?
Beregn funktionens største- mindsteværdi og angiv værdimængden.
Svar #3
07. juli 2008 af Daniel TA (Slettet)
Nulpunkter:
0 = cos(x) + 2sin(x) <=> x=??
Største-/mindsteværdi:
f'(x)=0 <=> x=??
Indsæt her x, for at finde x i f for at finde den tilhørende værdimængde.
0 = cos(x) + 2sin(x) <=> x=??
Største-/mindsteværdi:
f'(x)=0 <=> x=??
Indsæt her x, for at finde x i f for at finde den tilhørende værdimængde.
Svar #4
07. juli 2008 af mathon
når a,b E R+
gælder:
a*cos(x) + b*sin(x) = sqrt(a^2+b^2)*cos(x-beta)
hvor
beta = tan^-1(b/a)
i denne opgave:
1*cos(x) + 2*sin(x) = sqrt(1^2+2^2)*cos(x-1.10715)
hvor
beta = tan^-1(2/1) = 1.10715
dvs.
f(x) = sqrt(5)*cos(x-1.10715), x E [0;2]
f'(x) = -sqrt(5)*sin(x-1.10715)
gælder:
a*cos(x) + b*sin(x) = sqrt(a^2+b^2)*cos(x-beta)
hvor
beta = tan^-1(b/a)
i denne opgave:
1*cos(x) + 2*sin(x) = sqrt(1^2+2^2)*cos(x-1.10715)
hvor
beta = tan^-1(2/1) = 1.10715
dvs.
f(x) = sqrt(5)*cos(x-1.10715), x E [0;2]
f'(x) = -sqrt(5)*sin(x-1.10715)
Svar #6
07. juli 2008 af –Zeta– (Slettet)
0 = cos(x) + 2sin(x)
<=>
1 = 2sin(x)/-cos(x)
<=>
1 = -2tan(x)
<=>
tan(x) = -½
<=>
x_1 = arctan(-½) v x_2 = arctan(-½) + pi
<=>
1 = 2sin(x)/-cos(x)
<=>
1 = -2tan(x)
<=>
tan(x) = -½
<=>
x_1 = arctan(-½) v x_2 = arctan(-½) + pi
Skriv et svar til: funktioner??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
