Kemi

Afstemmning af reaktioner -mængdeberegning

10. august 2008 af nørd240 (Slettet)

hej der er To reaktioner som jeg har undret mig over her i weekenden eftersom jeg har holdt sommerferie har jeg glemt meget kemi. :(

C3H8+5O2--->3CO2+4H2O

der anvendes 60,5 g propan ( C3H8) beregn massen af den mængde Oxygen som bruges ved reaktionen og beregn massen af de to stoffer som dannes ved rekationen

mit forslag:

m(C3H8)= 60,5 g

M(C3H8)=44,096 g/mol

n(C3H8)= m(C3H8)/M(C3H8)=60,5g/44,096g/mol=1,372 mol

1 mol C3H8 ækvivalere med 5 mol 5O2 derfor multiplicerer man n(C3H8) med 5.

1,372mol*5= 6,86 mol

M (5O2)=160 g/mol

m=160 g/mol*6,86mol= 1079,6 g  resultatet er urealistisk men hvad er forkeret er det forholdet 1:5.??? og hvorfor

den anden  C4H8S+7O2---->4CO2+4H2O+SO2

der anvendes 5,92 g C4H8S man finder molar masen af C4H8S og derefter stofmængden som er forholdet mellem m og M .

1 mol C4H8S ækvivalent med 7 mol O2????????


Brugbart svar (3)

Svar #1
10. august 2008 af mathon

1 mol C3H8 ækvivalerer med 5 mol O2
eller
44 g 
C3H8 ækvivalerer 5*(32 g) = 160 g O2

(60,5 g)/(44 g) = x/(160 g),
hvoraf
x =
(160 g)*(60,5/44) = 220 g O2

....................................................................................................................................................

1 mol C4H8S ækvivalerer med 5 mol 5O2
eller
72 g 
C4H8S ækvivalerer 7*(32 g) = 224 g O2

(5,92 g)/(72 g) = x/(224 g)
hvoraf
x =
(224 g)*(5,92 g)/(72 g) = 18,42 g O2


Brugbart svar (2)

Svar #2
10. august 2008 af mathon

1 mol C4H8S ækvivalerer med 5 mol 5O2 ----> 1 mol C4H8S ækvivalerer med 5 mol O2


Brugbart svar (2)

Svar #3
10. august 2008 af mathon

ækvivalerer med --> ækvivalerer


Svar #4
18. august 2008 af nørd240 (Slettet)

ok tak nu kan jeg godt huske det.

:)


Skriv et svar til: Afstemmning af reaktioner -mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.