Matematik

Meget simpel ligning

13. august 2008 af pernillebs1 (Slettet)

Hej alle. Her er en meget simpel ligning, jeg ved hvad den skal give, men den går bare ikke op. Den burde jo være barnemad. ;( Nogen der kan hjælpe?


Svar #1
13. august 2008 af pernillebs1 (Slettet)

3*(x-2)+4x-2*(3-x)=5x


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. august 2008 af Sherwood (Slettet)

3*(x-2)+4x-2*(3-x)=5x

<=>

3x-6+4x-6+2x=5x (Husk minusparentesen!)

<=>

9x-12=5x

<=>

9x-5x=12

<=>

4x=12

<=>

x=3

Skriv dine beregninger ind hvis du er i tvivl om, hvor du har lavet fejl, så kigger vi på dem.


Svar #3
13. august 2008 af pernillebs1 (Slettet)

Hvor får du fra at 4x= 12 ? :S


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. august 2008 af Minnie-Mouse (Slettet)

#3 : 9x - 5x = 4x
-12 bliver jo flyttet over på den anden side af lighedstegnet, så den bliver positiv


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. august 2008 af Sherwood (Slettet)

Er du med til: 9x-12=5x ??


Svar #6
13. august 2008 af pernillebs1 (Slettet)

Ja hov jeg glemte at der var x foran 5. Tak for hjælpen!


Brugbart svar (2)

Svar #7
13. august 2008 af Sherwood (Slettet)

#4 Siden hvornår er vi begyndt at flytte noget i matematik? Du mener, at du lægger 12 til på begge sider. Således forsvinder -12 på den ene side, og 12 fremkommer på den anden side af lighedstegnet.

(Det går ikke til mundtlig matematik. Du siger jo heller ikke, jeg plusser med 12 på begge sider. Jeg lægger 12 til, hedder det. :-))


Brugbart svar (1)

Svar #8
13. august 2008 af Minnie-Mouse (Slettet)

#7, lol :P. Ja, jeg har fattet det xD.

Jeg vil bare være lidt "sød", når jeg forklarer. Ej, jeg takker for rettelsen. (;


Svar #9
13. august 2008 af pernillebs1 (Slettet)

Denne har jeg næsten regnet, men gik i stå da jeg skulle finde selve resultatet:

(2-3x) + 5 (1-2x) = 3 -7 x


Brugbart svar (1)

Svar #10
13. august 2008 af Sherwood (Slettet)

#9 Prøv at skrive dine beregninger.

#8 Du kan jo lige så godt lære det med det samme. :-)


Svar #11
13. august 2008 af pernillebs1 (Slettet)

Jeg er ikke sikker på at det er rigtigt men jeg er nået til

7-13x = 3-7x , er det helt forkert? :S


Brugbart svar (2)

Svar #12
13. august 2008 af math-freak++ (Slettet)

#11 Er du virkelig 17 år??


Svar #13
13. august 2008 af pernillebs1 (Slettet)

Hvad mener du?


Brugbart svar (1)

Svar #14
13. august 2008 af Minnie-Mouse (Slettet)

#11, hele dine beregninger, så man kan se, hvor det går galt.

Jeg får den til ingen løsning ? Kan det passe, Sherwood?


Brugbart svar (1)

Svar #15
13. august 2008 af Minnie-Mouse (Slettet)

#13, ignorer ham fuldstændig, hvad end han nu siger, så er det ligegyldigt.


Brugbart svar (1)

Svar #16
13. august 2008 af Sherwood (Slettet)

(2-3x) + 5 (1-2x) = 3 -7 x

Har du glemt noget foran den første parentes. Ellers er den overflødig?


Svar #17
13. august 2008 af pernillebs1 (Slettet)

nej, der er intet fortegn foran den første..:S Ja det er mærkeligt.. :S


Svar #18
13. august 2008 af pernillebs1 (Slettet)

(2-3x) + 5 (1-2x) = 3 -7 x

2-3x + 5 -10x = 3-7x

7-13x = 3-7x

Det er sikkert forkert


Svar #19
13. august 2008 af pernillebs1 (Slettet)

Min lommeregner får faktisk også 7-13x = 3-7x


Brugbart svar (0)

Svar #20
13. august 2008 af Sherwood (Slettet)

2-3x + 5 (1-2x) = 3 -7x <=> 2-3x+5-10x=3-7x <=> 7-13x=3-7x

Indtil videre rigtigt.

Læg nu 13x til på begge sider, da:

7-13x+13x=3-7x+13x <=> 7=3-7x+13x <=> 7=3+6x

Herefter trækker du 3 fra på begge sider:

7-3=3-3+6x <=> 7-3=6x <=> 4=6x

Divider nu med 6 på begge sider af lighedstegnet:

4/6=6x/6 <=> 4/6=x <=> 2/3=x

Ligning løst!


Forrige 1 2 Næste

Der er 30 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.