Matematik

Rumfang af omdrejningslegeme..

30. september 2004 af May010 (Slettet)
Har nogen lavet opg. 3034 i eksamensopgaver 1, mat.A???

Svar #1
30. september 2004 af May010 (Slettet)

Altså jeg har to funktioner:

f(x) = x^4
g(x) = x^2

så har jeg bare sat dem ind i formlen for volumen af omdrejningslegeme, men mit facit er negativt, så det må jo være forkert!!

hjælp...

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2004 af M18 (Slettet)

hvad er din grænser..??





Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2004 af frodo (Slettet)

du skal tage pi*int(a til b)(f(x)-g(x))^2DX

Svar #4
30. september 2004 af May010 (Slettet)

mine grænser er:

a=0
b=1

Svar #5
30. september 2004 af May010 (Slettet)

#3 frodo, skal f(x) ikke i anden for sig selv?

så det bliver:

pi*int(a til b)((f(x)^2)-(g(x)^2)DX

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. september 2004 af frodo (Slettet)

Det kommer an på hvad det er du skal finde! kan du ikke skrive opgavens nøjagtige ordlyd herind.

Svar #7
30. september 2004 af May010 (Slettet)

Jo:

To funktioner f og g er givet ved

f(x)= x^4, x³o
g(x)= x^2, x³o

Graferne for de to funktioner afgrænser en punkmængde, der har et areal.

Beregn rumfanget af det legeme, der fremkommer, når denne punktmængde drejes 360 grader om førsteaksen.

Svar #8
30. september 2004 af May010 (Slettet)

ok, de tegn jeg har skrevet efter x er bare alm "større end eller lig med"....

Brugbart svar (0)

Svar #9
30. september 2004 af frodo (Slettet)

godt.. Ja så er din metode rigtig. Du skal tage kvadratet på hverfunktion, trække dem fra hinanden. Integrere fra a til b, og gange med pi.

Svar #10
30. september 2004 af May010 (Slettet)

Jeg kan da ikke trække dem fra hinanden kan jeg?

Jeg får altså stadig negativt resultat; pi*(-4/45)

Svar #11
30. september 2004 af May010 (Slettet)

jeg har bare integreret (x^8)-(x^4)

Svar #12
30. september 2004 af May010 (Slettet)

men det er godt nok også det min lommeregner siger...

det kan da ikke passe at resultatet skal være negativt kan det?
pi

Brugbart svar (0)

Svar #13
30. september 2004 af frodo (Slettet)

okay.. har fundet fejlen!
Det er fordi de t grafer skærer hinanden i x=1, og den graf der ligger øverst i det integrerede interval skal være den første hvorfra den nederste graf fratrækkes.

og g(x) ligger her øverst.
Sorry for forvirringen.

Svar #14
30. september 2004 af May010 (Slettet)

Ja, de skærer hinanden i x=1 og x=0

ok, så jeg skal altså bare bytte om på graferne i ligningen?

Brugbart svar (0)

Svar #15
30. september 2004 af frodo (Slettet)

ja.

Brugbart svar (0)

Svar #16
30. september 2004 af Samuel (Slettet)

Den nederste graf skal trækkes fra den øverste...

Brugbart svar (0)

Svar #17
30. september 2004 af frodo (Slettet)

jep. lige præcis.

Svar #18
30. september 2004 af May010 (Slettet)

1000 tak for hjælpen..
/pi

Skriv et svar til: Rumfang af omdrejningslegeme..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.