Matematik
punktmængde :S
grafen for funktionen f med forskriften f(x)=9-x^2 og grafen for funktionen g med forskriften g(x)?x+3 afgrænser en punktmængde, der har et areal.
Skitser punktmængden og bestem punktmængdens areal.
nogen der kan hjælpe mig :s+?
Svar #1
17. august 2008 af Da-ted (Slettet)
Jepper.. Det du skal have gang i er integralregning:)
g(x) = x+3
f(x) = 9-x2
Først skitserer du grafen og dernæst finder du skæringspunkter for de to ved at regne g(x)=f(x) hvilket i mit hovede giver x=-3 eller x=2.
Dernæst kigger du på din skitse og ser at det er f(x) der er størst i intervallet [-3;2].
Du argumenterer nu at idet både f(x) og g(x) > 0 må punktmængdens areal være det samme som forskellen mellem de to funktioners integral i intervallet [-3;2].
Svar #2
17. august 2008 af Pernille-2 (Slettet)
svaret på opgaven er 126/6, hvilket jeg ikke kan få det til, kan du give en hånd :)?
Svar #3
17. august 2008 af Da-ted (Slettet)
Forstår jeg ikke.. Jeg får 125/6.. Sikker på at du har opgivet de rigtige funktioner?
∫2-3 (9-x2) - ∫2-3 (x+3) = 125/6
Svar #5
17. august 2008 af tal-pædagog (Slettet)
#2+#3 Jeg vil helt sikkert sætte mine penge på 125/6, da 126/6 ikke er et reduceret udtryk idet brøken i så fald ville kunne forkortes med 2, da både tæller og nævner er lige...
Svar #6
17. august 2008 af Da-ted (Slettet)
#5 Meh ja okay.. selvfølgelig, min hjerne er ikke gearet til matematik i øjeblikket tror jeg.. Men det skal nok blive meget værre i løbet af det næste sabbatår... suk
Godt spottet anyways
Svar #7
17. august 2008 af Pernille-2 (Slettet)
i har ret heh, min fejl (:, sikke nogen søde guttermænd, tak for hjælpen (:
Skriv et svar til: punktmængde :S
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
