Fysik

Gitterkonstant, definition?

18. august 2008 af trice (Slettet)

Ja, hvad er helt præcist definitionen på gitterkonstanten??


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2008 af peter lind

afstanden mellem stregerne i gitteret.


Svar #2
18. august 2008 af trice (Slettet)

Jamen jeg er ikke helt sikker på at jeg forstår hvordan det fungerer. Hvis man fx får at vide, at gitteret har 600 linier pr mm. Hvorfor er det så, at man dividerer det op i 1?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2008 af peter lind

Hvis afstanden mellem hver af stregerne er 1/600 mm, så vil afstanden mellem den første streg og den sidste streg i en række af 600 streger være 600*1/600mm=1mm


Svar #4
18. august 2008 af trice (Slettet)

Jaja, med det er vel lidt irrelevant? Jeg ved bare at man skal dividere det op i 1 for at finde gitterkonstanten, men hvorfor ved jeg ikke, og det er det, jeg eftersøger :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. august 2008 af Daniel TA (Slettet)

Der er 600 streger per mm, hvor stor er afstanden mellem 2 streger som ligger ved siden af hinanden. Til det gør du:

d=1/600mm=1666,67nm

Ret mig gerne hvis jeg har lavet en fejl.


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. august 2008 af badooo (Slettet)

#5

Du har sat enheden forkert.. Men det er vist også det eneste (nu satserjeg selvfølgelig på at du har lavet det rigtigt :P)

1mm/600 = 1666,67nm


Skriv et svar til: Gitterkonstant, definition?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.