Matematik

En funktion!

21. august 2008 af pallepalle1 (Slettet)

Hej. Jeg har brug for hjælp til denne.
Vil gerne vide, hvordan man skriver den på lommeregner?
.. Altså, hvordan jeg kan løse opgaven der?
Håber I vil hjælpe..


En funktion f er bestemt ved f(x)=ln(x)-3x, x>0

Gør rede for, at funktionen f har et maksimum, og bestem dette maksimum.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2008 af Da-ted (Slettet)

først skal du differentiere..
d(ln(x)-3*x,x|x>0)
Dernæst løser du
f'(x) = 0,x|x>0)
Og så undersøger du monotoniforhold
Nu er det ikke nødvendigt at skrive |x>0 ved denne her på lommeregneren da du jo ikke kan tage den naturlige logaritme til et negativt tal, men det er således du gør hvis du har en definitionsmængde der driller dig:)


Svar #2
21. august 2008 af pallepalle1 (Slettet)

Altså, nu har jeg differentieret:
og det giver (1/x) - 3. 

Hvad mener du med at løse f'(x) = 0,x? Hvor skriver jeg det på lommeregneren, og hvordan skriver jeg det? :)

Og de der monotoniforhold. På forhånd tak! 


Svar #3
21. august 2008 af pallepalle1 (Slettet)

Har virkelig brug for hjælp, tak.


Skriv et svar til: En funktion!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.