Matematik

Hjælp til en opgave.

21. august 2008 af kim19 (Slettet)

Jeg har brug for hjælp til denne opgave.

Et jordskælv angives i Richtertal. Sammenhængen mellem energimængden E (målt i joule) et jordskælv frigiver og Richtertallet m er givet ved

logE = 2,4m-1,2

Bestem energimængden ved et jordskælv med Richtertal 6,5

logE = 2,4*6,5-1,2

logE = 14,4   Hvordan kommer jeg videre her fra ? Håber en kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2008 af Danielras (Slettet)

log(y)=x

<->

y = 10^x


Svar #2
21. august 2008 af kim19 (Slettet)

Det forstår jeg ikke så meget af, sorry.

Kan du skære det ud i pap for mig.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2008 af Danielras (Slettet)

Du kan læse nærmere om logaritmer her:

http://da.wikipedia.org/wiki/Logaritme

Indholdet i #1  kan overføres direkte til din opgave da E svarer til y i eksemplet og 14,4 til x. Du får altså:

logE = 14,4

<->

E = 1014,4


Svar #4
21. august 2008 af kim19 (Slettet)

så  svaret er faktisk bare 10^14,4 jeg skal ikke regne mere


Svar #5
21. august 2008 af kim19 (Slettet)

jeg har os en opgave der hedder bestem Ritchtertaller m når E=8,0*10^13

hvornår gøres det.

log8,0*10^13= 2,4m-14

hvordan løses denne?


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. august 2008 af mathon

log(8,0*1013)= 2,4m - 14

2,4m  =  log(8,0*1013)+14

m = [log(8,0*1013)+14]/2,4


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. august 2008 af mathon

1013  -->  1013


Skriv et svar til: Hjælp til en opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.