Matematik

Løs ligningen.

24. august 2008 af Torben2 (Slettet)

Hej,

Jeg ku' godt tænke mig at få lidt hjælp til at løse denne ligning. Jeg er lidt blank:

( x - 1 )( x^2 - 4) = 0

På forhånd tak.


Brugbart svar (4)

Svar #1
24. august 2008 af Danielras (Slettet)

Nulreglen. Hvis venstresiden skal give 0, må en af faktorerne blive 0. Dvs. løs:

(x-1)= 0

og

(x^2-4)=0

Så har du dine løsninger.


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. august 2008 af DennisDeH (Slettet)

Opløft parenteserne:

( x - 1 )( x^2 - 4) = 0

x3-4x-x2+4

x3-x2-4x+4

Løs som en tredjegradsligning af typen:

ax3+bx2+cx+d

hvor a=1, b=-1, c=-4, d=4


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2008 af DennisDeH (Slettet)

Løsningerne er:

x=-2, x=1, x=2


Svar #4
24. august 2008 af Torben2 (Slettet)

mange tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. marts 2009 af katja200 (Slettet)

det er bliver besværligt at omregne det til tredjegrads.

det er nemmer med x = 1 og x^2 - 4 = 0 -->  x = + - kvadr(4) = 2   og   -2


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. december 2012 af djdann (Slettet)

#2 Kan godt forstå hvordan du gør det første, men kan ikke få det til at hænge sammen når du kommer til det sidste?? VIl du ikke skrive udregnninger og formler??? :D

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Man skal ikke følge vejledningen i #2, men derimod den i #1.

Af faktoriseringen

(x-1)·(x2-4) = 0 , eller endnu bedre

(x-1)·(x-2)·(x+2) = 0

aflæser man rødderne uden yderligere beregning ved at benytte nulreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. december 2012 af djdann (Slettet)

Arh! Nu giver det bedre mening
- Thank you !;)

Skriv et svar til: Løs ligningen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.