Kemi

Syre-base opgaver

24. august 2008 af Thea15 (Slettet)

Hej

Jeg sidder lige med en opgave, som jeg ikke kan finde ud af. Håber der er nogen der kan hjælpe mig :)

Opgaven lyder:

Beregn pH for følgende opløsninger ved 25C

a) 0,0348 M NaOH

b) 0,00236 M Ca(OH)2

100 mL af hver af de to opløsninger blandes.

c) Beregn pH for blandingen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. august 2008 af mathon

1)  beregn [OH-]

2)  beregn pOH

3) ved 25°C er pH = 14 - pOH


Svar #2
24. august 2008 af Thea15 (Slettet)

Okay. Kan se at der i min bog står at Kv ved 25C er 1,008*10^-14M^2. Hvis nu jeg bestemmer [OH-] og herigennem [H3O+] vha. Kv giver det så det samme?

Og hvordan løser jeg den sidste opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2008 af mathon

[H+]*[OH-] = Kw = 10-14

-log[H+] + (-log[OH-]) = -log(10-14)

pH + pOH = 14

pH = 14 - pOH

c)
1)   beregn den samlede molmængde OH- i de 200 mL blandingsvolumen

2)  beregn den molære OH- -koncentration

3)  beregn pOH

4)  beregn pH = 14 - pOH


Svar #4
26. august 2008 af Thea15 (Slettet)

tak. men hvad betyder det når der står p foran? altså som i pOH?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. august 2008 af mathon

pOH = -log([OH-])

først skrev man pOH-  derefter pOH og nu pOH

"p" betyder minus logaritmen til det, som står efter "p" 'et


Skriv et svar til: Syre-base opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.