Matematik

grafer : nulpunkter og rødder

25. august 2008 af Nooni (Slettet)

hejsa, jeg har følgende opgaver som jeg ikke lige kan løse, jeg har kigget på det længe og kan ikke få det til at stemme overens med facit listen, håber nogen kan hjælpe hurtigt.

Opgave 22.
 

Angiv rødderne for følgende funktioner
 

A. f(x) = 2(x-3)(x+1)

B. f(x) = -2(x+5)(x-1,4)

C. f(x) = (2x+10)(x-3)

D. f(x) = (x3+9)(6-2x)
 

Opgave 23.
 

Find nulpunkterne for følgende funktioner
 

A. f(x) = (x-3)(e^x-1)
 

B. f(x) = (x+2)e^x
 

C. f(x) = 7(x^2-4)(ln x -1)
 

D. f(x) = 2(x-3)*ln x * e^x
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2008 af piper (Slettet)

Du skal løse f(x) = 0. Der er lagt op til, at du skal bruge nulreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2008 af Danielras (Slettet)

Brug nulreglen. For at et produkt skal give 0 må en af faktorerne være 0. Derfor kan du blot undersøge hvornår hver af faktorerne bliver 0. I den første eksempelvis, løser du:

(x-3) = 0

og

(x+1) = 0

De fundne x-værdier er så løsningerne.


 


Svar #3
25. august 2008 af Nooni (Slettet)

Hvis i kunne lave A opgaverne i begge er jeg nok blevet kick-startet :D


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2008 af Daniel TA (Slettet)

f(x) = 2(x-3)(x+1) = (2x-6)(x+1)=0

0=2x-6 ⇔ x=3

Eller

0=x+1 ⇔ x=-1

Det samme gør sig gældende ved den anden A'er. Som sagt skal du bruge nulreglen.


Skriv et svar til: grafer : nulpunkter og rødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.