Kemi

Beregn Ph i cocain

25. august 2008 af Jeppeasmussen (Slettet)

Cocain er en base md pKb =5,59 ved 25 grader C

Forklar ud fra formlen, at cocain er en base.

Beregn pH for en 5,0 * 10-3 M opløsning af cocain i vand ved 25 grader C


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2008 af mathon

udenfor "ringsystemet" sidder en del O-atomer
bl.a

-CH-O-CO-C6H5 hvor man godt kunne forestille sig, at en H+-ion koordinativt kunne  attraheres af et lone-pair

Cocain + H2O <--> CocainH+ + OH-
 

pKb = 5,59 indikerer en svag base
hvorfor ved 25°C
 

pOH = (1/2)*(pKb - log(cB))
14 - pH = (1/2)*(pKb - log(cB))

pH = 14 - (1/2)*(pKb - log(cB))


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2008 af mathon

bemærk:
forestilling er ikke identisk med viden
jvf. #1's
linje 3


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2008 af hanstausen (Slettet)

For at opsummere:

pKw = pKa + pKb = 14

⇔ pKa=14 - 5,59 = 8.41

Hvilket indikerer en basisk opløsning.

Optagelsen af protoner sker ved ester-gruppen.  


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2008 af Larsendrengen (Slettet)

#1 Mathon:  Kokain er en base fordi det er en amin (en tertiær amin). Ester funktioner har ingen basekarakter af nævneværdig grad.


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. august 2008 af Larsendrengen (Slettet)

Selve udregningen er ok.

http://en.wikipedia.org/wiki/Cocaine


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. august 2008 af mathon

#4

perfekt!!!  -:)


Svar #7
26. august 2008 af Jeppeasmussen (Slettet)

Tak..


Skriv et svar til: Beregn Ph i cocain

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.