Matematik

Funktioner - MathCad

26. august 2008 af Dvj (Slettet)

Hej jeg har fået til opgave at:

Tre funktioner går gennem punkterne P(4,9) og Q(7,39).
F(x) er en lineær funktion, g(x) r en eksponentiel udvikling og h(x) er en potensfunktion.
Find forskrifterne for de tre funktioner og indtegn dem i et koordinatsystem.
 

Og det SKAL indskrives i MathCad, hvordan gør jeg???


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2008 af Ex Gratia (Slettet)

Løs følgende ligninger, hvor det givne koordinatsæt (x1,y2) er indsat, for at finde a og b til de respektive funktionsforskrifter.

Lineære funktion:

y1 = ax1 + b

y2 = ax2 + b

Eksponentiel udvikling:

y1 = bax1

y2 = bax2

Potensfunktion:

y1 = bx1a

y2 = bx2a

Det er alle to ligninger med to ubekendte. I Mathcad kan de løses ved at benytte Given-Find funktionen, som er skrevet nedenunder i kursiv.

Given

9 = a*4 + b

39 = a*7 + b

Find(a,b) --> ...


Skriv et svar til: Funktioner - MathCad

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.