Kemi

pH i vand

03. oktober 2004 af Maria17 (Slettet)
Hej

Hvordan kan man udregne pH i 250 mL H2O før og efter tilsætning af 1 mL 1,0 M NaOH?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2004 af frodo (Slettet)

ph før er 7. Det er defineret sådan i rent vand!
Efter skal du finde den tilsatte stofmængde NaOH og så finde den nye koncentration af OH-
pOH=-log[Oh-]
pH+pOH=14

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2004 af KemiKasper (Slettet)

okay. Du forudsætter at temperaturen er 25 C og at vandet er HELT rent. Så er pH 7, idet -log(10^-7) = 7.
Ved tilsætningen af NaOH stiger pH. pH for basiske opløsninger er givet ved pH = 14 - pOH.
Udregn koncentrationen af OH- i den endelige opløsning ved
[OH-] = (1 mL * 1,0 M)/251 mL

Derfter findes pOH som -log[OH-]

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2004 af KemiKasper (Slettet)

heh, jeg er bare ikke hurtig nok :p

Svar #4
03. oktober 2004 af Maria17 (Slettet)


-log(10^-7) = 7.

Hvorfor hedder det 10^-7
???

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2004 af frodo (Slettet)

ionproduktet af [H3O+] og [OH-] er 10^-14
Og da disse to koncentrationer er ens i rent vand (=neutralt) fås at [H3O]=[OH-]=10^-7

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. oktober 2004 af frodo (Slettet)

IONPRODUKTET ER I ØVRIGT KUN 10^-14 VED 25 c

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. oktober 2004 af frodo (Slettet)

Offtopic: Kasper, ved du hvordan redoxpotentialet for en opløsning er defineret?
okay. Kun lidt offtopic!

Svar #8
03. oktober 2004 af Maria17 (Slettet)

jeg får en pH-værdi på 11,60.. er det rigtigt?

Svar #9
03. oktober 2004 af Maria17 (Slettet)

ingen der lige hurtigt kan beregne?

Brugbart svar (0)

Svar #10
03. oktober 2004 af frodo (Slettet)

jeg får det samme.

Svar #11
03. oktober 2004 af Maria17 (Slettet)

ok.. mange tak! :o)

Skriv et svar til: pH i vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.