Matematik

en opgave

03. oktober 2004 af sul (Slettet)
Hej!

Jeg vil gerne at I hjælper mig med den opgave.

I et koordinatsystem er en linje l bestemt ved ligningen : y= -1/3x +5
og en linje m bestemt ved ligningen :
ax-5y+1=0
Hvor a er en konstant.
Bestem tallet a, således at l er vinkelret på m.

På forhånden tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

y= (a/-5)x+1/5

da (-1/3)*(a/-5)=-1

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Ups der skulle stå

y= (a/5)x + 1/5

da (a/5)*(-1/3) = -1

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2004 af 7419 (Slettet)

En anden måde at løse den på kunne være at kigge på linjernes normalvektorer. Som bekendt skal normalvektorernes skalære produkt være 0 for at linjerne skal være ortogonale.

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Sandt, men jeg tvivler på at sul har arbejdet med dette felt.

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Men okay: [[a][5]]*[[-1][3]]=-a + 15 =0

a=15

Skriv et svar til: en opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.