Matematik

opskrive udsagn i mængder

29. august 2008 af StoreHjaelper (Slettet)

Jeg har lidt problemer med hvordan opgaven kan skrives op i mængderne A, B og C. Er der nogen der vil hjælpe med at skrive det op i mængder?

Om tre mængder A, B og C ved vi at 2 ∈ A, 2 ∈ B og 2 ∉ C. Kun to af følgende udsagn kan være sande. Skriv i disse to tilfælde eksempler på mængder A, B og C der gør udsagnene sande.

A ∪ B = C

A ∪ C = B

A ∩ B = B

A ∩ C = B
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2008 af Jean

Vink:

A ∪ B = C : C indeholder alle elementer i A og B. Kan C indeholde 2?

A ∪ C = B : B indeholder alle elementer i A og C. Kan B indeholde 2?

A ∩ B = B : B indeholder alle elementer i A og B. Kan B indeholde 2?

A ∩ C = B: B indeholder alle elementer i A og C. Kan B indeholde 2?


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2008 af Jean

Fredag eftermiddag går det vist lidt for hurtigt:

A ∪ B = C : C indeholder alle elementer i enten A eller B. Kan C indeholde 2?

A ∪ C = B : B indeholder alle elementer i enten A eller C. Kan B indeholde 2?

A ∩ B = B : B indeholder de elementer der både er i A og B. Kan B indeholde 2?

A ∩ C = B: B indeholder de elementer der både er i A og C. Kan B indeholde 2?
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2008 af Jean

Hvorfor stiller du spørgsmålet to steder?

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=566004


Skriv et svar til: opskrive udsagn i mængder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.