Matematik

Hvordan man bruger sovle i mathcad

04. september 2008 af nej12 (Slettet)

Hej

Jeg skal beregne det tidspunkt, hvor CO2-indholdet er kommet under 20 mg/L.

f(x)=9,4*sin(0,26*x+0,99)+17,00

Jeg skal brude mathcad, da den bliver for svær at reducerer, når der er sinus. Jeg ved at resultatet skal være 7,

Men kan ikke huske hvordan man udregner det på mathcad

bruger man ikke solve? men hvordan HJÆLP


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

Kender ikke lige Mathcad, desværre.. Men i de fleste andre ville det se sådan ud:

solve(20=9,4*sin(0,26*x+0,99)+17,x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2008 af Sherwood (Slettet)

Sådan kan opgaven ikke løses. Det kan b)'eren til samme opgave heller ikke, men den har du vel løst. Nemmest er det nok at løse den grafisk.


Svar #3
04. september 2008 af nej12 (Slettet)

Hej tak fordi du svarede så hurtigt, men den stadig ikke regne det ud.

Kan du finde ud af at isolerer x i f(x)=9,4*sin(0,26*x+0,99)+17,00

Hvis den hedder f(20)=9,4*sin(0,26*x+0,99)+17,00 Hvis løsningen skal være 7


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2008 af Sherwood (Slettet)

Tegn f og y=20 på din lommeregner. Brug herefter intersection og du vil få x=7,03.


Svar #5
04. september 2008 af nej12 (Slettet)

Hvor vil du tegne y=20 på lommeregneren


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. september 2008 af Sherwood (Slettet)

I y= og tegne grafen for at bruge intersection.

y1=9,4*sin(0,26*x+0,99)+17,00

y2=20


Svar #7
04. september 2008 af nej12 (Slettet)

 Kan stadig ikke få det til at passe :(


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. september 2008 af Ex Gratia (Slettet)

I Mathcad:

f(x) := 9,4*sin(0,26*x+0,99)+17,00

f(x) = 20 solve, x --> 7.0260051106056220104


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. september 2008 af Ex Gratia (Slettet)

#8.

Jeg må hellere lige gøre opmærksom på, at punktum i øvrigt skal benyttes som det danske komma i Mathcad. Funktionen skrives derfor som:

f(x) := 9.4*sin(0.26*x+0.99)+17.00


Svar #10
04. september 2008 af nej12 (Slettet)

Rigtig mangen tak... :) 


Skriv et svar til: Hvordan man bruger sovle i mathcad

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.