Matematik

Bestemt integral

05. september 2008 af badooo (Slettet)

Hey

Integralet fra 0 til 3 af:

x*sqrt(3-x)

Volder mig en smule problemer.. Kunne man få lidt hjælp?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2008 af peter lind

Brug substitution  t=3-x. Du vil så skulle integrere et led med t^½ og et andet med t^(3/2)

En anden mulighed er partiel integration. Integrer kvrod(3-x) (ved substitution) og differentier x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/129874


Svar #3
05. september 2008 af badooo (Slettet)

Mathon, jeg må indrømme at jeg ikke forstår hvad satan der sker.

#2

Vi sætter t = 3-x , dt/dx = -1 <=> dx = -dt

Der substitueres, og vi har så:

Integralet fra 0 til 3 af:

x*t½ dt

Og jeg kan så ikke rigtigt komme videre herfra. Hvilket t3/2 er det du snakker om?


Svar #4
05. september 2008 af badooo (Slettet)

#3 var henvendt til #1


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. september 2008 af mathon

...integralet beregnes ved partiel integration...


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. september 2008 af peter lind

#3

t=3-x <-> x=3-t

Indsættes dette i dit sidste udtryk fås

x*t½dt=(3-t)t½=(3*t½-t3/2)dt


Skriv et svar til: Bestemt integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.