Fysik

Er det rigtigt? - Omsat energi

06. september 2008 af goldenpearl (Slettet)


Elkedlen rummer 1,5 liter vand. For at opvarme denne vandmængde fra 20 °C til 100 °C kræves en energimængde på 500 kJ.

a) Hvor stor en energimængde skal der omsættes i varmelegemet, hvis 85% af den omsatte energi går til opvarmning af vandet?
  Det bliver så:

500kJ * 0,85= 425 kJ

- er det rigtigt?

Desuden, hvordan regner man hvor lang tid det tager elkedlen at bringes i kog?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2008 af peter lind

nej. Omsat energi *0,85 =500J

Jeg går ud fra at du har effekten af varmelegemet. Effekten gange tid = omsat energi.


Skriv et svar til: Er det rigtigt? - Omsat energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.