Matematik

Hjælp til opgave.

06. september 2008 af kim19 (Slettet)

I en elektrisk kreds er spændingen u(t) volt, mellem to punkter til tidspunktet t, givet ved

u(t) = 200(1-e^-0,03t)

Bestem strømstyrken i(t) milliampere, når det oplyses at i(t) = 4u'(t)

Hvordan kommer jeg igang med denne opgave, håber en kan hjælpe. Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2008 af Sherwood (Slettet)

Start med af diff u(t)


Svar #2
06. september 2008 af kim19 (Slettet)

Når jeg diff u(t) får jeg så ikke

200(-0,003*-e^-0,003t)

er dette rigtig er ikke så god til det


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2008 af mathon

jo

u '(t) = 0,6*e-0,003t  


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2008 af mathon

i(t) = ?


Svar #5
06. september 2008 af kim19 (Slettet)

i(t) = 4u'(t)
 

skal jeg så gange u'(t) med 4 og så har jeg hvad i(t) er. ?


Svar #6
06. september 2008 af kim19 (Slettet)

Sorry i #2 har jeg lavede en fejl, der skulle jo stå 0,03 og ikke som der går 0,003 så når man diff den må det blive.

u '(t) = -6*e^-0,003t

skal det ikke være - foran 6, i #3  har du nemlig skrevet at det er positivt ?

Og hvad gør jeg så herfra når jeg ved at i(t) = 4u'(t)

Håber du vil hjælpe. på forhånd tak
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. september 2008 af mathon

nemlig


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. september 2008 af mathon

(-)*(-) = (+)


Svar #9
06. september 2008 af kim19 (Slettet)

ganger med ikke 200 ind i -0,03 der er jo kun et minus så må det os give negativ ikke ?

200(-0,03) = -6 ?

kan ik rigtig se det kan blive positivt ?

Men skal jeg så bare gange det hele med 4 og så har jeg svaret på opgaven ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. september 2008 af mathon

u '(t) = 200*(-0,003)*(-e-0,003t)  = 200*(-1)*0,003*(-1)*e-0,003t = (-1)2*200*0,003*e-0,003t =

200*0,003*e-0,003t  = 0,6*e-0,003t


Svar #11
06. september 2008 af kim19 (Slettet)

Tak, og så skal jeg lige gange den med 4 så har jeg svaret, fordi det oplyses at i(t) = 4u'(t)


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. september 2008 af mathon

= 6*e-0,003t efter rettelse


Brugbart svar (0)

Svar #13
06. september 2008 af mathon

= 6*e-0,03t efter rettelse


Skriv et svar til: Hjælp til opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.