Fysik

Acceleration og fart i plan

07. september 2008 af S-Filter (Slettet)

Hej

Jeg har en opgave, hvor man skal udlede nogle formler, men jeg kan ikke finde ud af det :(

Opgaven lyder:

En bil kan accelerere og bremse med konstant acceleration, med størrelserne hhv. a1 og a2. Bilen har en maksimal fart vm. Bilen skal tilbagelægge en strækning, L, startende i hvile.

a) Hvor hurtigt kan bilen tilbagelægge strækningen hvis strækningen er så kort, at den maksimale fart ikke opnås under turen?

Eftersom man ikke har nogle talværdier nævnt, må det være formler man skal udlede, men jeg ved ikke hvordan? Vm må vel være når a = 0?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2008 af mathon

L =(v+vo)/2*t = (v/2)*t, da vo = 0

hvoraf

t = (2L)/v


Svar #2
07. september 2008 af S-Filter (Slettet)

Tak for svaret. Men hvordan er du kommet frem til det? Og derudover, er der så taget højde for at man vm ikke opnåes?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2008 af mathon

...er der taget højde for...


Skriv et svar til: Acceleration og fart i plan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.