Kemi

hjælp til opgave om ligevægtskonstanten

07. september 2008 af gobi (Slettet)

hej

Jeg skal opskrive massevirkningsloven inkl ligevægtskonstanten for følgende 3 ligevægte:

A)

1. 2 SO2 + O2 <---> 2SO3


2. 4 SO2 + 2 O2 <---> 4 SO3


3. 2 SO3 <-----> 2 SO2 + O2


Hvordan gør jeg det?


B)
Dernæst ønskes den matematiske sammenhæng mellem de 3 ligevægtsudtryk og konstanter...

øhhh....?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2008 af mathon

A)

[SO3]2/([SO2]2*[O2]) = Kc


Svar #2
07. september 2008 af gobi (Slettet)

ja det var også sådan jeg tænkte.

kan det så passe at b bliver:

[SO3]^4/([SO2]^4*[O2]^2) = Kc

og c)

[SO2]^2*[O2]/([SO3]^2 = Kc

kan du også hjælpe med spørgsmål B. Jeg forstår slet ikke hvilke matematiske sammenhænge jeg skal lave..


Svar #3
07. september 2008 af gobi (Slettet)

er der slet ikke nogle der vil se dem igennem??


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. september 2008 af kscn (Slettet)

jo opgave B og C er rigtige :)

men matematiske sammenhæng?? hhhmm du kan i hvert fald tydeligt se at fra 1) til 2) er både reaktanter og produkter er blevet ganget med to . og fra 2) til 3) er både reaktanter og produkter blevet divideret med to !!! altså er reaktionsskema 1 og 3 faktisk ens!!!


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2008 af sevgi07 (Slettet)

ska man ik regne mere ud i a, b og c? .. eller er det bare formlerne der er resultatet?


Skriv et svar til: hjælp til opgave om ligevægtskonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.