Matematik

horisontal tangent til cos(2x)

07. september 2008 af Brittie (Slettet)

Hej,

Jeg prøver lige igen :-)

håber I kan hjælpe herinde :-)

Jeg skal finde alle punkter til den givne kurve hvor tangenten er horisontal...

Y = cos2x

Hvordan griber jeg det an ? (trin for trin )


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2008 af ibibib (Slettet)

y ' = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2008 af mathon

f '(x) = -2*sin(2x) = 0


Svar #3
07. september 2008 af Brittie (Slettet)

Jeg er rigtig glad for respons, men vil I ikke fortælle med ord hvad tankerne bag opgaven er ? At y `0 forstår jeg med derfra og så til samtlige løsninger...Vil I ikke uddybe ? PÅ forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. september 2008 af mathon

-2*sin(2x) = 0 eller

sin(2x) = 0

sin(2(xo+delta x)) = sin(2xo + 2*delta x)
med

2*delta x = p*π, hvoraf

delta x = p*(π/2) og

sin(2(xo + p*(π/2)) = 0, p € Z og xo = 0

konklusion

x = p*(π/2), p € Z


Svar #5
07. september 2008 af Brittie (Slettet)

Tak Mathon :-)


Skriv et svar til: horisontal tangent til cos(2x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.