Matematik

skæring ml linjerne.

09. september 2008 af KME89 (Slettet)

Hej sidder lige med en aflevering.. og kan ikke huske hvordan jeg finder koordinatsættet til skæringspunktet mellem linjerne fx.

l: -x+3y=-7

m:3x+4y=8

-3x + 9y = -21
3x + 4y = 8

adder ligningerne og beregn y = yo
 

indsæt yo i 3x + 4y = 8
3x + 4yo = 8

hvoraf x beregnes (hjælp fra mathon)
 

Kan det så passe at skøringspunkterne er -2,6) ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2008 af Isomorphician

-3x + 9y = -21

3x + 4y = 8

Ligningerne lægges sammen:

13y = -13

y = -1

y-værdien indsættes i l:

-x - 3 = -7

-x = -4

x = 4

Skæringspunktet er altså (4, -1)

....

Alternativt kan du isolere x eller y i hver af ligningerne og sætte de to udtryk for enten x eller y lig hinanden.


Svar #2
09. september 2008 af KME89 (Slettet)

Okay.. Tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: skæring ml linjerne.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.