Matematik

funktioner

09. september 2008 af KME89 (Slettet)

En funktion f er bestemt ved f(x)=x^2-2x-1.

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet Q(3,f(3)).

Bestem x0, således at tangenten til grafen for f i punktet P(x0,f(x0)). er vinkelret på linjen med ligningen y=5x+1.

jeg ved at jeg skal regne f'(x) men hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Altså f'(x)=2x-2

Nu kan du indsætte i tangentligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2008 af juventuz (Slettet)

Skriv i TII y = expand(Taylor(f(x),x,1,x0))


Svar #3
09. september 2008 af KME89 (Slettet)

altså i T89?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2008 af juventuz (Slettet)

TI-Interactive


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.