Matematik

Ligning for højden og koordinater til fodpunktet af denne højde

10. september 2008 af fag2006dam (Slettet)

Hej

Jeg sidder og sveder over en hjemmeopgave som jeg godt kunne bruge noget hjælp til. Opgaven lyder:

Følgende punkters koordinater er opgivet:

A(3,4) B(-1,7) C(8,10)

Find en ligning for højden på siden a og find koordinaterne til fodpunktet af denne

Jeg håber meget at der er nogen der kan hjælpe (-;


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2008 af ibibib (Slettet)

1. Bestem en ligning for a.

2. Højden står vinkelret på a (produktet af de to hældninger er -1) og går gennem A.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2008 af mathon

1) beregn ligningen for linjen, hvoraf BC udgør et stykke (to-punkts-formlen)

2) ha er vinkelret på a = BC, hvoraf du kan slutte sig til dens hældningstal a2

3) find ligningen for linjen, hvoraf BC udgør et stykke (punkt-hældnings-formlen)

4) fodpunktet er skæringspunktet mellem de i 1) og 4) fundne linjer

y = a1x + b1

y = a2x + b2

beregn dette


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2008 af mathon

se evt.
http://peecee.dk/upload/view/129459


Svar #4
10. september 2008 af fag2006dam (Slettet)

Okay tak det vil jeg prøve.

Men det vil sige jeg skal finde ligningen for BC og så for ha?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2008 af ibibib (Slettet)

ja


Svar #6
10. september 2008 af fag2006dam (Slettet)

tusinde tak (-; du har reddet min aften


Svar #7
10. september 2008 af fag2006dam (Slettet)

Men når jeg så har fundet de to linjers ligning, hvordan finder jeg så skæringspunktet mellem disse?


Svar #8
10. september 2008 af fag2006dam (Slettet)

eller rettere koordinaterne?


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. september 2008 af mathon

løs to ligninger med to ubekendte


Svar #10
10. september 2008 af fag2006dam (Slettet)

okay


Skriv et svar til: Ligning for højden og koordinater til fodpunktet af denne højde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.