Kemi

redox ret svær ?

11. september 2008 af marillos_lkd (Slettet)

ey

Jeg har en en reaktion der ser således ud. Jeg har sat ladningen i ^ opløftning

Cr(OH)3^1- + Br2 --->  CrO4^2-  + Br^-

Hva er oxidations tallet for Cr(OH)3¨^1-   eller hvordan beregnes det??

pleeaz hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2008 af Da-ted (Slettet)

H har OT = 1

O har OT = -2


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2008 af djharsk (Slettet)

Som ovenstående sige, har H altid OT = 1, og O = -2. (Dog ikke gældende for peroxider, men det er en anden diskussion).

Dvs din (OH)_3 grupper tæller tilsammen 3 negative ladninger.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2008 af mathon

Cr(OH)3       +       Br2          --->        CrO42-        +       Br-

OT(Cr) i Cr(OH)3 = +3


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/131116


Skriv et svar til: redox ret svær ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.