Kemi

Aktuel koncentration opgave

11. september 2008 af oddense (Slettet)

2,50 g calciumchlorid-vand (1/6) opløses i demineraliseret vand i en 50 mL målekolbe, hvorefter der fyldes op til mærket med demineraliseret vand og omrystes.
         a) Beregn de aktuelle koncentrationer af Ca2+ og Cl- i opløsningen.
 

Er der nogen der kan hjælpe med denne opgave??


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2008 af Mester_Bean (Slettet)

Beregn først den formelle koncentration for CaCl (hexahydrat?) c = n / V

Herefter kan du beregne den aktuelle koncentration, idet du ved om CaCl er let eller tungtopløseligt?


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2008 af mathon

M(CaCl2*6H2O) = 219,08 g/mol

c = m/(M*V)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2009 af Indee (Slettet)

hvoerdan får i at M af CaCl2 = 219,08 g/mol????

hvad er udregningen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. marts 2009 af mathon

M(CaCl2) vandfrit = 110,99 g/mol

M(CaCl2*6H2O) = (110,99+6*18,015) g/mol


Skriv et svar til: Aktuel koncentration opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.