Matematik

hjælp til funktion

13. september 2008 af kim19 (Slettet)

Bestem a, så funktionen f(x) = 2x^3 + 3x^2 - 36x +a har netop 2 rødder.

hvad gør jeg her. Håber en kan hjælpe mig


Svar #1
13. september 2008 af kim19 (Slettet)

slet ikke en der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2008 af mathon

beregn minimum for g(x) = 2x3 + 3x2 - 36x, som er negativt

hvis grafen for g(x) nu "hæves" ved at addere en a-værdi, så den akkurat "hæver" sit minimum over x-aksen
er der

nu kun to løsninger for f(x) = g(x) + a


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2008 af mathon

rettelse

hvis grafen for g(x) nu "hæves" ved at addere en a-værdi til g(x), så dens graf akkurat tangerer x-aksen
er der

nu kun to løsninger for f(x) = g(x) + a


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2008 af mathon

indtegn på din grafregner, så du får overblik


Svar #5
13. september 2008 af kim19 (Slettet)

altså først skal jeg beregne f'(x) og sætte det = 0 og så beregne minimum altså monotoniforhold. Er der rigtig forstået ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. september 2008 af mathon

ja


Svar #7
13. september 2008 af kim19 (Slettet)

når jeg diff f(x) så forsvinder a helt ikke ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. september 2008 af mathon

jo


Svar #9
13. september 2008 af kim19 (Slettet)

Tak jeg prøver at løse den


Svar #10
13. september 2008 af kim19 (Slettet)

forstår ikke rigtig opgaven jeg har beregnet mig til at minimumet ligger i x=2 hvad skal jeg så ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. september 2008 af mathon

beregn g(2)


Svar #12
13. september 2008 af kim19 (Slettet)

Når du siger g(2) er det så det samme som at regne f(2) ??
 


Brugbart svar (0)

Svar #13
13. september 2008 af mathon

g(x) se #2


Brugbart svar (0)

Svar #14
13. september 2008 af mathon

selve minimum har du ikke beregnet

kun den x-vædi (=2) for hvilken g(x) har minimum


Svar #15
14. september 2008 af kim19 (Slettet)

forstår det stadig faktisk overhoved ikk håber du kan skærer det meget mere ud for mig, sys det svært...


Brugbart svar (0)

Svar #16
14. september 2008 af mathon

gmin = g(2) = -44

hvis a netop er lig med 44


får f(x) = g(x) + a netop to nulpunkter

f(x) = 2x3 + 3x 2 - 36x + 44 har således netop to løsninger


Svar #17
14. september 2008 af kim19 (Slettet)

Men når jeg diff F(x) så bliver d positivt og jeg har jo to løsninger allerede der...

jeg kan overhoved ikke se hvor fu får g(x) fra, der står ingenting om g(x) i opgaven.. sorry er helt væk.


Skriv et svar til: hjælp til funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.