Matematik

funktioner

13. september 2008 af nørd240 (Slettet)

hej  jeg spekulerer lidt over denne her opgave

en funktion er givet ved

f(x)=x^3-3x^2+4

Bestem f´(x)

hvad er f´(x)   

skal regnes uden brug af hjælpemiddller


Brugbart svar (2)

Svar #1
13. september 2008 af juventuz (Slettet)

f'(x) er den afledte f(x).

der gælder ax=x*ax-1


Brugbart svar (2)

Svar #2
13. september 2008 af juventuz (Slettet)

Hvorfor f(x)=x3-3x2+4 differentieret bliver til
 

f'(x)=3x2-6x


Brugbart svar (2)

Svar #3
13. september 2008 af Isomorphician

#1 mener sikkert:

f(x) = xa

f'(x) = a·xa-1

hvorved:

f(x) = x3 - 3x2 + 4, giver

f'(x) = 3x2 - 6x


Svar #4
14. september 2008 af nørd240 (Slettet)

ok  tak


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.