Matematik

anvendelser af ligninger

13. september 2008 af hcif (Slettet)

"I en retvinklet trekant med areal 9 er hypotenusen 1,5 gange så lang som den ene katete.

Bestem sidelængderne i trekanten."

Jeg behøver virkelig hjælp til denne opgave...


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2008 af DennisDeH (Slettet)

Prøv at tegn en skitse, og giv hypotenusen væriden "1,5*x", og siderne værdierne x og y.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2008 af DennisDeH (Slettet)

Der burde gå et lys op for dig så :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2008 af juventuz (Slettet)

Har du lavet en tegning?

i trekant ABC med vinkel C ret, kan en løsning være

a=1 b=18 c=1.5


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2008 af juventuz (Slettet)

Glem #3. Gik lige op for mig, at følgende løsning er højst usandsynlig!


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2008 af DennisDeH (Slettet)

Du ka nemt bestemme vinklen mellem siden x og hypotenusen 1.5x med cosinus eller sinus, så har du lidt mere at regne med :). Herefter kan du regne den sidste vinkel ud med vinkelsum.

Herefter kan du opstille 2 ligninger der udtrykker arealet, og udregne siderne som 2 førstegradsligninger med 2 ubekendte.


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. september 2008 af DennisDeH (Slettet)

Men man kan også gøre det på andre måder hvis man vil.


Brugbart svar (1)

Svar #7
13. september 2008 af juventuz (Slettet)

a=x b=y c=1.5x

y=√((1.5x)2-x2)=1.11803x

solve((y*x)/2=9,x) x=4.01244

a=4.01244

b=4.48605

c=6.01866


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. september 2008 af DennisDeH (Slettet)

Jeps :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. september 2008 af juventuz (Slettet)

Brugte pythagoras a2+b2=c2, hvorfra jeg isolerede b (y) og fik den som en løsning afhængig af x. Fandt herefter x ved at løse ligníngen for arealet af en retvinklet trekant, hvor arealet er kendt og den eneste ubekendte er x


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. september 2008 af DennisDeH (Slettet)

Får det samme når jeg gør det på min lidt mere "besværlige" måde.


Skriv et svar til: anvendelser af ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.