Matematik

funktioner :- D

13. september 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

hm okay, sidste opgave i matematik  aflevering, og som sædvanlig også den sværeste :b Opgaven lyder på. En funktion f er givet ved f(x) =      2x +3 for x lig eller mindre end 3.

                                     -3x +18 for x større end 3 og mindre eller lig 5

                                     -x + 8 for x større end 5.

^^ det her er altså noget jeg aldrig har oplevet før:/ en funktion der har 3 forskellige funktioner i forskellige intervaller : O ..

Men spørgsmålene er, og jeg har prøvet at lave dem jeg kunne..

- Tegn grafen for f. (Jeg afleverer matematik afleveringen på computer så ved ikke hvordan jeg kan tegne dette. Jeg har geometer ligger på min computer men hvordan kan man skrive sådan en "3" funktioner ind på den, 3 funktioner der p åsammetid er en funktoin tilsammen).

- Løs ligningen f(x) = 1.

- Bestem værdimængden for f.

altså jeg må indrømme jeg er total fovirret over de "3" ens f(x) funktioner er der nogen der kan hjælpe med til at forstå hvordan opgaverne løses.

mvh. Line 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2008 af Isomorphician

Tegn grafen for f: Download programmet Graph fra http://www.padowan.dk/graph/

Løs ligningen f(x) = 1: Løs hhv

2x + 3 = 1

-3x + 18 = 1

- x + 8 = 1

og se om løsningerne ligger inden for de givne intervaller til funktionerne

Bestem værdimængden for f:

Første funktionsforskrift har positiv hældningskoefficient, altså stiger funktionsværdierne.

De næste to funktionsforskrifter har negative hældningskoefficienter, altså falder funktionsværdierne, og skæringen mellem den første forskrift og den anden forskrift må være den højeste funktionsværdi.


Svar #2
13. september 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

okay tak for hjælpen.. jeg sidder lige og læser det lidt igennem og prøver mig lidt frem og ser om jeg kan kapere det.. men mange tak ! tusind tak faktisk :) 


Svar #3
14. september 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

jeg er ikke helt med på nr.2 må jeg indrømme..

nr.1       2x + 3 = 1

nr.2      -3x +18 = 1 

nr.3       -x + 8 = 1

så når du siger om de er inden for de givne intervaller for funktionerne, mener du så f.eks. om den x værdi vi får i ligning nr.1 den skal være imellem - uendlige til 3. Hvis den er over 3 så er den forkert?. og så videre med det 2'eren og 3'eren?.. altså hvad kan man så sige man konkluderer, at x-værdien er uden for definitionsmængden til funktion f. ?.. eller er jeg helt off.

har fået styr på 1'eren og 3'eren. Mange tak for hjælpen, og tak for programmet, det nice ^_^

mvh line


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2008 af Isomorphician

Ja, hvis x-værdien du finder i en af ligningerne er uden for definitionsmængden, så vil grafen i det interval ikke kunne få funktionsværdien 1.

Hvis du i Graph indtegner linjen med forskriften f(x) = 1, sammen med de andre forskrifter kan du få en fornemmelse af hvor mange løsninger der er til f(x) = 1.


Svar #5
14. september 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

2 løsninger ;D takker ! 


Skriv et svar til: funktioner :- D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.