Fysik

Hjælp til at isloere

14. september 2008 af mcpeder (Slettet)

hej... jeg har fået en opgave i fysik, som omhandler acceleration.

jeg har en formel der hedder s= 1/2 * a * t2 + v0 * t

jeg kender s som er 240 og jeg kender v0 som er 27,78

men skal finde t.. og jeg kender ikke a.. men jeg ved at a=(v - v0)/t så det kan jeg jo sætte ind i stedet..

så det bliver s=1/2 * ((v - v0)/t) * t2 + v0 * t  og jeg kender også v som er 0 hvordan for jeg så isoleret t...

har brugt TI interaktive til at regne den ud for mig, men jeg skal jo forklare hvordan jeg har gjort og det kan jeg bare ikke.. ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2008 af peter lind

Der gælder v=at+v0, så du kan finde den tid hvor v=0.


Svar #2
14. september 2008 af mcpeder (Slettet)

jeg er ikke helt med, jeg kender jo ikke a.. så formlen må blive v= ((v - v0)/t) * t + v0 så skal jeg stadig ha isoleret t... og det er der jeg skal bruge hjælp..?? eller er det noget andet du mener.. ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2008 af peter lind

at=v-v0=-v0.

sæt det ind i din oprindelige ligning.


Svar #4
14. september 2008 af mcpeder (Slettet)

Jeg er stadig ikke med, hvordan hjælper det med at finde t... kan du ikke skrive ligningen hvor du har sat det ind, du lige har skrevet..


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2008 af peter lind

s=½at2+vot = ½at·t+v0t=½(-v0)t+v0t =½v0t


Svar #6
14. september 2008 af mcpeder (Slettet)

super nu jeg med... mange tak for hjælpen..


Skriv et svar til: Hjælp til at isloere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.