Matematik

ligninger med fælles tangent??

15. september 2008 af rajah17 (Slettet)

Hej

Nu har jeg bøvlet med den her opgave uden at komme videre så nu håber jeg der er nogen der kan om ikke andet give mig et vink.

Jeg har 2 ligninger en der hedder:

f(x) = ax2 + b

g(x) = 2 *√(x)

Jeg ved deres tangenter skærer i punktet 1,2.

Udfra de oplysninger skal jeg så finde a og b

Jeg har forsøgt at isolere a og derefter sætte det ind i f(x) ligningen uden det hjalp ret meget. Så er der nogen der kan fortælle hvad jeg gør forkert og hvordan jeg gør det rigtigt???

Håber virkelig der er nogen der kan hjælpe mig!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2008 af ibibib (Slettet)

Hvad betyder: Jeg ved deres tangenter skærer i punktet 1,2.

?


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2008 af mathon

bemærk

at fællespunktet (1,2) ligger på grafen for g(x)


Svar #3
15. september 2008 af rajah17 (Slettet)

Øh???


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2008 af mathon

dvs.

(1,2) er røringspunktet på grafen for g(x)

g '(x)  = 2/(2√(x)) = 1/√(x)

g '(1) = 1/√(1) = 1

fællestangentligningen er således

y - 2 = 1(x-1)

y = x+1


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2008 af marillos_lkd (Slettet)

En tangent opfylder i ligningen
y= ax+b
-2 = a * 1 + b
da der er tale om tangenter for  ligningen g(x)= 2*sqrt(x)  kan x ikke have mere end en løsning. Dermed er diskriminanten i x^2 - ax - b = 0 lig 0.
D = a^2 + 4b

S skal Ligningsystemet lses.

2= a * (1) + b

a^2 + 4b = 0

solve(2= a * (1) + b and a^2 + 4b = 0, {a,b})


 


Svar #6
15. september 2008 af rajah17 (Slettet)

Okay nu er jeg lidt mere med men det der -2 i fællestangent ligningen forstår jeg ikke hvor det kommer


Svar #7
15. september 2008 af rajah17 (Slettet)

Jeg er helt stået af når du kommer til fællestangent ligningen det inden forstår jeg men det efter er jeg ikke helt med på hvorfor du kan gøre det og hvordn du når til den sidste ligning...


Skriv et svar til: ligninger med fælles tangent??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.