Matematik

Hurtigt hjælp!

17. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

her er starten.

Opgave1:
Vinklespidserne har koordinaterne:
A(x1,y1), B(x2,y2), C(x3,y3)
Idet M og N er midtpunkter på siderne BC og AB, skal jeg skrive koordinaterne til M og N op.
Fandt M til at være: ((x3+x2)/2),((y3+y2)/2)
Fandt N til at være: ((x1+x2)/2),((y1+y2)/2)

Opgave 2
Hældningen for siden AC er så: (x3-x1)/(y3-y1)

Opgave 3
Hældningen for MN (midtpunktstransversal i trekanten) er: ((x3-x2)-(x1-x2))/((y3-y2)-(y1-y2)) = ((x3-x1)/(y3-y1)

Opgave 4
Her skal jeg sammenligne hældningen for AC og hældningen for MN og hvad jeg opdager.. umildbart kan jeg bare ikke se nogen sammenhæng??? Hvad siger i??


Opgave 5
Her skal jeg bestemme længderne af AC og MN og finde ud af, hvad jeg så opdager..
det er godt nok besværligt, synes jeg. Til MN kan jeg bruge formlen for vektorens længde (længden af vektor a = kvad.(a1^2 + a2^2)) ikke sandt?
Så hedder den vel:
længden af vektor MN = ((½(x3-x2)+(x1-x2))/(½(y3-y2)+(y1-y2))) Eller hvad?
Og hvordan pokker beregner jeg længden af AC, med de få oplysninger jeg har herom????

 


Svar #1
17. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Opgave 4 : De er jo ens. Men er det bare det?


Svar #2
17. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

I opgave 5 har jeg forsøgt at bestemme længden af AC, således:

Længden af AC = kvad.((x3-x1)^2+(y3-y1)^2)


Svar #3
17. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Opgave 5 fortsat:

Længden af MN er den så:

Længden ad MN = kvad.((x1+x2)72)^2) / ((x3+x2)/2)^2)   +   ((y1+y2)/2)^2) / ((y3+y2)/2)^2) ??


Skriv et svar til: Hurtigt hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.