Matematik

Løs ligningen

18. september 2008 af StudieCarlson (Slettet)

Jeg har siddet med denne opgave, men kan ikke komme i gang. Opgaven lyder følgende:

Løs ligningen:

x(x^2-4)(x^2+3)=0

Jeg ved det er noget med nul-reglen, men ved ikke hvordan jeg skal gribe dette an.

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2008 af dnadan (Slettet)

Korrekt, du skal have fat i nulreglen:

a*b*c=0

her må enten a=0 v b=0 v c=0

Heraf fås:

x=0 v x^2-4=0 v x^2+3=0 , hvor xεR


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. september 2008 af janko (Slettet)

x = -2 v x=0 v x=2


Svar #3
18. september 2008 af StudieCarlson (Slettet)

x=0 --> x= 0

x2-4 = --> x=2

men det sidste passer da ikke


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. september 2008 af janko (Slettet)

Hvad er det, der ikke passer?

        x = 0

       x2-4=0

Her fås løsningen x=2, da                                          Her fås løsningen x=-2, da

22-4=4-4 og dermed lig nul                                        (-2)2-4=4-4 og dermed lig nul

x=0 v x=-2 v x=2


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2008 af dnadan (Slettet)

#4 Angiveligt mente personen, at ligningen: x^2+3=0 ingen reelle løsninger har. - (dog to komplekse løsninger)


Skriv et svar til: Løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.