Matematik

Løsning at ligning

18. september 2008 af kim19 (Slettet)

Hvordan løses denne her.

-900x = -1000 * √x^2-1


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2008 af juventuz (Slettet)

-900x = -1000 * √(x^2-1) x≥0

-900x/-1000=sqrt(x^2-1)=0.9x
(0.9x)2=x^2-1

0.81x2-x2+1=0

0.19x2=0

x=2.29416


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2008 af juventuz (Slettet)

retning:

0.19x2=0 → 0.19x2+1=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2008 af juventuz (Slettet)

Retning:

 0.19x2+1=0 → -0.19x2+1=0

:-)


Svar #4
18. september 2008 af kim19 (Slettet)

Tak


Svar #5
18. september 2008 af kim19 (Slettet)

Hvordan kan du gå der fra og til x=2.29416

0.19x2=0

x=2.29416
 


Svar #6
18. september 2008 af kim19 (Slettet)

Hvordan kan du gå der fra og til x=2.29416

0.19x^2=0

x=2.29416


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. september 2008 af juventuz (Slettet)

#6 læs #2 og #3. skrev en fejl i #1, der blev rettet i de efterfølgende indlæg


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. september 2008 af mathon

-900x = -1000 * √(x2-1), x ≤ -1 v x ≥ 1

-900x/(-1000) = √(x2-1)=0.9x


(0.9x)2 = x2 - 1

0.81x2 = x2 - 1

0.19x2 = 1

x2 =√1/(0,19))

x = ± 2,29416


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. september 2008 af juventuz (Slettet)

Nå ja. Glemte den negative løsning :-)


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. september 2008 af mathon

...glemte og glemte

i #1's 1. linje har du bevidst fravalgt den ved x-restriktionen x≥0


Brugbart svar (0)

Svar #11
18. september 2008 af juventuz (Slettet)

#10 som var en fejl. Lad os nu ikke koge mere suppe på det...hehe


Skriv et svar til: Løsning at ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.