Matematik

parameterfremstilling til ligning for plan

20. september 2008 af eldurum (Slettet)

i rummet er planen a givet ved parameterfremstillingen: (x,y,z) = (1,8,2) + s(1,2,4) + t(5,0,-2) , s, t gennemløber R

og linjen er givet ved parameterfremstilling: l : (x,y,z) = (3,3,3) + u (2,-1.5)

Spøgsmålene:

a) bestem en ligning for planen a

b) gør rede for at linjen l står vinkelret på planen a.

Er der en der kan hjælpe mig med at komme igang ...vil virkelig gerne lære det...


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2008 af ibibib (Slettet)

a) Krydsproduktet af de to retningsvektorer er en normalvektor for planen.


Svar #2
20. september 2008 af eldurum (Slettet)

problemet er at jeg ikke ved hvilket et af dem jeg skal krydse med hinanden! ;S

hvad med b'eren nogen der kan hjælpe der?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2008 af ibibib (Slettet)

Retningsvektorerne er de vektorer i parameterfremstillingen som bliver gange med en parameter, her s eller t.


Svar #4
20. september 2008 af eldurum (Slettet)

bestemmer jeg selv hvilken en jeg må bruge så ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2008 af mathon

 både
[1,2,4] x [5,0,-2]
og

[5,0,-2] x [1,2,4]

er normalvektor til planen - blot med modsatte retninger


du kan vælge
som du vil
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. september 2008 af diemauerdk (Slettet)

Du har 2 retningsvektorers s(1,2,4) + t(5,0,-2). Disse 2 skal krydses som i #5. Du kender et punkt på planen og med normalvektoren (krydsproduktet) og punktet er du i stand til at indsætte i planens ligning på normalform, som siger:

ax+by+cz+d=0

hvor

d = -ax-by-cz


Skriv et svar til: parameterfremstilling til ligning for plan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.