Matematik

Lignings problemer

22. september 2008 af tralalej (Slettet)

Hvordan løser jeg disse to ligninger?

x ( - 7/8 ) = - 3/4

og

2x ( 3 i fjerde  - 79 ) + 2 = 0 

(3 i fjerde er: 3 med potens 4, kunne bare ikke lige finde ud af at skrive det, og tallene med skråstreg, fx. 7/8, er altså brøker)

 På forhånd tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2008 af Isomorphician

x(-7/8) = -3/4

x = (-3/4)/(-7/8)

...

2x(34 - 79) + 2 = 0

2x(34 - 79) = -2

2x = -2/(34 - 79)

x = -1/(34 - 79)


Svar #2
22. september 2008 af tralalej (Slettet)

Tak :)

Ps: Ophæves paranteserne i opgave 1 sig selv ?

og når tallene i parantesen i opgave 2 er regnet ud, skal de så også divideres med 2 ligesom -2 blev, før du regner det sidste ud? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2008 af Isomorphician

Jeg har kun sat parenteserne for at tydeligtgøre hvad der var tæller og nævner.

Ad opg. 2:

Du skal bare regne det ud der står på højre side af lighedstegnet.


Skriv et svar til: Lignings problemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.