Matematik

funktioner

23. september 2008 af fari (Slettet)

er der nogen der kan hjælpe mig med dette opgave. jeg gik selv i stå.

bestem a, når -2 er rod i ligningen ax^2+7x+14=0 og løs ligningen.

jeg har regnet diskriminenten d=b^2-4ac

                                                      b^2=4*a*14

                                                     b^2=56

jeg kan ik komme videre jeg kan slet ik find ud af det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2008 af juventuz (Slettet)

indsæt -2 på x'ets plads og isoler a

skriv derved f(x)= og løs ligningen f(x)=0 så du finder alle rødderne


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2008 af Patricia14 (Slettet)

Jeg er ikke helt sikker. Men du kunne jo sætte .2 ind i ligningen f(x) = ax^2+bx+c da roden jo er en x-værdi?


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.