Matematik

opgave hjælp

25. september 2008 af kulfi (Slettet)

Hej

har en opgave hvor jeg skal finde areale mellem to grafer:

f(x)= -x2+8x-1 og g(x)= x2-10x+26

Jeg kommer frem til på min lommeregner at den første x-værdi de skærer hinanden ved er 3 og andet x-værdi er 6

Dvs øvregrænse 3 og nedre grænse 6

Jeg bruger så denne regel. ∫f(x)-g(x)dx med grænserne 3 og 6

Når jeg har regnet færdig kommer jeg frem til arelaet = 36

resultatet skal give 9

Nogen der kan fortælle mi hvad jeg gøre forkert??


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2008 af mathon

skæringspunkter

((9-3√(3))/2;8+3√(3)/2)

((9+3√(3))/2;8-3√(3)/2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2008 af janko (Slettet)

jeg får det til 43......?

hmmm


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2008 af mathon

og du har ingen fejl i opskrivningen af f(x) og g(x) ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2008 af mathon

arealet biver 27√(3) ≈ 46,8


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2008 af janko (Slettet)

Nej, det har jeg ikke...

Kan ikke lige se, hvad jeg regner forkert.

Jeg regner:

         7.098

A=    ∫ f(x) - g(x) dx

        1.092


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. september 2008 af mathon

#3 var henvendt til #0 - jeg havde slet ikke set #4 :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. september 2008 af mathon

1.092      --->    1,90192........(hastværk)  :-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. september 2008 af janko (Slettet)

#6

Bare i orden! :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. september 2008 af janko (Slettet)

#7... netop hehe

så er vi enige om at det giver 46,765 ≈ 46,8

men det giver ikke 9, som #0 fastlår!


Svar #10
25. september 2008 af kulfi (Slettet)

hej

Det giver 9 ifølge faciten... fatter det heller ikke selv.


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. september 2008 af janko (Slettet)

Er du sikker på, at du har angivet funktionerne rigtigt!

/


Svar #12
26. september 2008 af kulfi (Slettet)

Ups istedet for det 1 tal i f funktionen skulle der have stået 10

så f(x)= -x2+8x-10


Brugbart svar (0)

Svar #13
26. september 2008 af janko (Slettet)

så passer det..

Skæringspunkterne er lig med 3 og 6, hvor

      6

A= ∫ f(x) - g(x) dx

     3

A = 9


Brugbart svar (0)

Svar #14
26. september 2008 af janko (Slettet)

se her:

http://peecee.dk/upload/view/132557

/ Ayhan


Brugbart svar (0)

Svar #15
26. september 2008 af mathon

vær mere præcis næste gang, inden du "fræser" noget ind...

Janko og jeg er blevet en time ældre til ingen verdens nytte...:-)


Svar #16
26. september 2008 af kulfi (Slettet)

tak for hjælpen, og beklager at i er blevet lidt ældre.


Brugbart svar (0)

Svar #17
26. september 2008 af janko (Slettet)

... jeg skulle gerne leve i mange år endnu ! :D


Skriv et svar til: opgave hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.