Matematik

Problem med omvendt funktion - Linære

25. september 2008 af zniper911 (Slettet)

 Hej

Jeg mangler virkelig hjælp! Skal aflevere denne opgave imorgen!

Opgave: En forretning udlejer biler. Prisen for at leje en bil er 200 kr. pr. dag plus et engangsgebyr på 420. kr

F(x) = 200 * x + 420

A: Bestem forskriften for den omvendte funktion P-1(x). Hvad beskriver denne funktion?

Og 

B: Hvor lang tid kan man leje en bil for 2000 kr.?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2008 af DON CARLOS (Slettet)

a) tjek: http://jens.runge.person.emu.dk/omvendt_funktion.htm

b) din funktion f(x)=200x+420 beskriver jo prisen f(x) og antal dage x. Så du kan sætte f(x)=2000 og isolere x :)


Svar #2
25. september 2008 af zniper911 (Slettet)

 Tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2008 af mathon

f(x) = y = 200x+420, hvoraf

x = (y-420)/200 = 0,05y - 2,1


Svar #4
25. september 2008 af zniper911 (Slettet)

 Mange tak


Skriv et svar til: Problem med omvendt funktion - Linære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.