Kemi

to opgaver

27. september 2008 af strangers

Hejsa

Jeg har nedenstående reaktion:


2H+ + 3H2S + 8NO3- --> 3 SO4-2 + 8NO + 4 H2O

1)Hvor mange ml 2,00 HNO3 skal der bruges til oxidation af 5 liter H2S (25 grader, 1 atm)?

Mit foreslag:

p*v = n*R*T <---> n = p*v/n*R for at finde antal mol af NO3-. Dernæst er jeg lidt i tvivl om hvad jeg skal gøre, dog kan jeg forestille mig, at det er noget med koncentrationsformlen: n = c*V. Dog er jeg noget usikker herefter:s

2)Hvad bliver molariteten af den dannede svovlsyre når slutrumfanget af reaktionsblandingen er 325 ml ?

Her er jeg endnu mere forvirret faktisk.

Det ville være dejligt med noget vejledning, som det jo altid er herinde

På forhånd tusind tak til alle hjælpsomme sjæle

//JAnsik


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2008 af mathon

3H2S(aq)  +   8HNO3(aq)   --->   3H2SO4(aq)   +   8NO(aq)   +   4H2O(l)

3 mol H2S(aq) ækvivalerer 8 mol HNO3(aq)

3*(24,4 L) H2S(aq) ækvivalerer 8 mol HNO3(aq)

73,2 L H2S(aq) ækvivalerer 8 mol HNO3(aq)

5 L H2S(aq) ækvivalerer x mol HNO3(aq)

x/(8 mol) = 5/73,2

x = 5/73,2*(8 mol) = 0,546448 mol HNO3(aq)

V*(2 mol/L) = 0,546448 mol

V = (0,546448 mol)/((2 mol/L) = 0,273224 L = 273,224 mL


Svar #2
28. september 2008 af strangers

Endnu engang skal du have 5000 gange tak for at have hjulpet mig, mr. Mathon - du er en knag:)

Du sagde:

x/(8 mol) = 5/73,2

x = 5/73,2*(8 mol) = 0,546448 mol HNO3(aq)

Hvad er det egentlig du gør herfor oven?

I henhold til opgave 2, ville det så være plausibelt at sige:

Vi kender jo nu volumen af HNO3. Vi kender også dens molaritet, så vi kan regne antal mol ud:

n = c* V -->  nHNO3 = 2 mol/L * 0,273224 L = 0,546448 mol.

Så kan jeg tage forholdet mellem sulfationen og antal mol HNO3 for at finde mol af svovlsyren:

nH2SO4 = (0,546448 mol/8)*3 = 0,204918 mol

For at finde molariteten, og dermed også at løse opgaven, siger jeg dernæst:

 n/ V = c --> 0,204918 mol / 0,325 L = 0,6305 M

 Er dette korrekt antaget?

Endnu engang tusind og atter tusind tak for din notoriske iver efter at hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2008 af mathon

...efter henvendelse...
.............................................................

ved 25°C og 1 atm fylder 1 mol af en idealgas 24,4 L

helt almindelig forholdsdivision

nedefra og op

5 forholder sig til 73,2 ligesom x forholder sig til 8

skrevet

5/73,2  =  x/8......der ganges med 8 på begge sider

5/73,2*8  = x

............................................................................................

8 mol HNO3(aq) ækvivalerer 3 mol H2SO4(aq), dvs. i mængdeforholdet 8:3

0,546448 mol HNO3(aq) ækvivalerer (0,546448 mol)/8*3 = 0,204918 mol H2SO4(aq), som

befinder sig i et opløsningsvolumen på 325 mL

[H2SO4(aq)] = (0,204918 mol)/(0,325 L) = 0,630517 mol/L = 0,630517 M


Svar #4
29. september 2008 af strangers

Tusind tusind tusind tak mister mathon


Skriv et svar til: to opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.