Matematik

Areal af punktmængde

28. september 2008 af MaikenG (Slettet)

Funktionen f er givet ved f(x) = -3x^3 + 12x

Jeg skal bestemme arealet af den punktmængde grafen for f afgrænser sammen med x-aksen i 1. kvadrant.

Hvordan løser jeg denne uden brug af hjælpemidlier? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2008 af dnadan (Slettet)

Prøv at tegne grafen, det gør det noget lettere :-)

Find herefter den rod, som ligger i 1. kvadrant. (herved har du dine to grænser, r1, hvad er den anden? Overvej dette)

Herefter er integralregning(stamfunktioner vejen frem)

Mvh. Dan


Svar #2
28. september 2008 af MaikenG (Slettet)

Kan man ikke finde grænserne uden at tegne grafen?

Jeg skal jo nemlig løse den uden brug af hjælpemidler og til en eksamen ville man ikke skulle bruge tid på at tegne grafen nøjagtigt  i hånden, når hjælpemidler ikke er tilladt :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. september 2008 af dnadan (Slettet)

Du kan sagtens lave denne uden at tegne en graf, det er dog ofte bedst lige at lave en hurtig skitse over situationen, hermed får du dig et bedre overblik over opgaven :-)

Men uden:

Husk blot, at x≥0, når du løser f(x)=0


Svar #4
28. september 2008 af MaikenG (Slettet)

Kan du måske uddybe det bare lidt mere? :)

Er ikke helt med :P


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2008 af dnadan (Slettet)

Løs f(x)=0 med hensyn til x, herved kan dine to grænser findes. Husk, at x≥0 (3. gradsligningen har 3 reelle rødder, hvoraf den ene bortkastes fordi den netop ikke ligger i første kvadrant) - Ligningen løses i øvrigt ved brug af nulreglen.

Herefter er det integralregning (bestemt integrale)


Svar #6
28. september 2008 af MaikenG (Slettet)

Okay :) Nu er jeg med. Mange tak for det ..


Skriv et svar til: Areal af punktmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.