Matematik

Hjælp søges til mat. opgave

05. april 2003 af Xabbu (Slettet)
Jeg har en opgave, som kan ses her:
www.xabbu.dk/hjaaelp.jpg
det er opgave 7a. og jeg kan bare ikke se hvordan man skal gøre. Jeg har skrevet målene ind på tegningen, men kan bare ikke komme igen.
Håber der er nogen som vil forklare mig hvad jeg skal gøre.

På forhånd tak.

/Xabbu

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2003 af SP anonym (Slettet)

Hejsa - hvis du giver mig din email kan jeg sende besvarelsen til dig....Lavede den i sidste uge

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. april 2003 af Jean

Den er slet ikke så svær. Du kan finde vinkelen mellem AC og r ved at se på vinklen AB og AD. Og da kan du finde r da det er en retvinklet trekant.

Svar #3
05. april 2003 af Xabbu (Slettet)

Andreas: Jow mange tak. Du kan sende til [email protected]

/Xabbu

Svar #4
07. april 2003 af Xabbu (Slettet)

Jean: Jeg er ikke sikker på at jeg forstår hvad du mener. Jeg kan finde vinklen mellem AB og AD altså vinkel B og D ik?
Men hvordan finder jeg så de andre ? Er ikke helt med, da BCD jo ikke er en "hel" trekant...

/Xabbu

Svar #5
07. april 2003 af Xabbu (Slettet)

Andreas ville du sende den opgave ? Skal nemlig bruge den inden onsdag..
Tak

/Xabbu

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. april 2003 af SP anonym (Slettet)

Til Xabbu.
Vha. cos.rel. finder du vinklen mellem AB og AD (vinkel A). Derefter bruger du sin.rel. for en retvinklet trekant, og finder r: sin(A)=r/(AC).
Det var nok dette Jean mente.

Mvh. Sigmund

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. april 2003 af Jean

Det var ikke helt det jeg mente, men man kan også udemærket løse opgaven på denne måde.

Svar #8
08. april 2003 af Xabbu (Slettet)

Tak for hjælpen. Jeg fandt ud af det, og kom frem til at r = 1,54. NU har jeg så næste spørgsmål:
Beregn den procentvise forøgelse af cirklens areal, når D løftes således, at |DA| = 0,65 m.

Jeg har fået arealet til at være:
7,45.

Hvad skal jeg så gøre her ?

/Xabbu

Brugbart svar (0)

Svar #9
08. april 2003 af SP anonym (Slettet)

Til Xabbu.
Arealet 7,45 er ved r1=1,54.
I det næste spørgsmål beregner du så r2 (den nye radius) på samme måde, men nu er AD=0,65, i stedet for 0,70.
Ud fra den nye værdi for radius kan du så beregne et nyt areal. Den procentvise forøgelse findes vha. renteformlen: ((r2/r1)-1)*100%.

Mvh. Sigmund


Svar #10
08. april 2003 af Xabbu (Slettet)

Er radius ikke det samme hvad enten den er 0,65 eller 0,70 |AD|? Det er jo den "store" trekant jeg har beregnet og radius forbliver vel hele tiden den samme?
Ellers forstår jeg det ikke helt...

Svar #11
08. april 2003 af Xabbu (Slettet)

Sorry jeg tror jeg har forstået det nu. Vinkel a bliver jo anderledes når |DB| ændres.. må jeg lige prøve... Mig der ikke var helt med før :D

Brugbart svar (0)

Svar #12
08. april 2003 af SP anonym (Slettet)

Rettelse til Xabbu.
DB forbliver 0,8, men AD ændres (forskydes langs parasolstangen).

Mvh. Sigmund

Svar #13
08. april 2003 af Xabbu (Slettet)

Sigmund: Jeg har vist fundet ud af opgaven og er kommet frem til noget der ser acceptabelt ud.
Tak for hjælpen..

/Xabbu

Brugbart svar (0)

Svar #14
20. oktober 2005 af timothy (Slettet)

Er helt på bar bund i samme opgave. Jeg tror jeg skal starte med at finde vinkel A, men hvordan gør jeg det, da jeg kun har en vinkel og en side...please help me.

Brugbart svar (0)

Svar #15
20. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)

Der er simpelthen intet som UVMs hjemmeside :-)

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2000/0082mh.pdf

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #16
20. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)

#14:
Nej, i begge tilfælde kender vi tre sider ifølge opgaveteksten. Gør eksempelvis som anvist i #6.

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #17
21. oktober 2005 af timothy (Slettet)

Må indrømme jeg ikke helt forstår hvordan. Gider du at uddybe det?

Brugbart svar (0)

Svar #18
21. oktober 2005 af timothy (Slettet)

still looking for help

Brugbart svar (0)

Svar #19
21. oktober 2005 af timothy (Slettet)

har fundet ud af hvordan jeg laver den :-)
Er nu i gang med opgave 7b i samme sæt og er lidt i tvivl om hvordan jeg skal lave delspørgsmål to og tre. Jeg ville blive glad hvis der var nogle, der kunne hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #20
21. oktober 2005 af Dr. MolBio (Slettet)

Puha de gode gamle eksamensopgave..
www.matematikbutikken.dk

Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.