Matematik

Monotoniforhold uden hjælpemidler

29. september 2008 af mambojambo (Slettet)

Om en bestemt løsning til differentialligningen

dy/dx=(x+1)*(y-1)  , x e R og y>1

oplyses at grafen forløber i området R*]1;uendelig[

a) bestem ekstremumsted og monotoniforhold for denne løsning til differentialligningen

Ved godt jeg skal sige dy/dx=0 og finde løsninger, og får x=-1 selvfølgelig. Forstår bare ikke hvordan jeg skal angive y-værdien, og hvordan jeg angiver monotoniforholdene.

husk opgaven er uden hjælpemidler =)


Brugbart svar (2)

Svar #1
29. september 2008 af janko (Slettet)

1) bestem nulpunkt(erne) for f´

2) løsulighederne

3) lav en fortegnslinje


Svar #2
29. september 2008 af mambojambo (Slettet)

hva mener du med løs ulighederne?


Brugbart svar (3)

Svar #3
29. september 2008 af mathon

dy/dx = (x+1)*(y-1), hvor (y-1)>0 og derfor ikke har nogen fortegnsændrene indflydelse

ektremum kræver således

(xo+1) = 0, dvs, xo = -1

for x<-1 er (dy/dx) <0, hvorfor f(x) er monotont aftagende
for x>-1 er (dy/dx) >0, hvorfor f(x) er monotont voksende

f(x) har derfor minimum for x = -1


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. september 2008 af mathon

ektremum   --->   ekstremum


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2008 af janko (Slettet)

#1 er nu brugbart,,, men altså, !!!


Skriv et svar til: Monotoniforhold uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.