Kemi

Protolyseligevægt opgave!!

30. september 2008 af 615243 (Slettet)

Hej! Jeg har to spørgsmål ang. protolyseligevægt. Har forsøgt med 1'eren, men jeg synes det gi'r et underligt tal. Kan i rette og hjælpe mig?

1) Beregn K i protolyseligevægt (CH3COOH + C6H5COO- <-> CH3COO- + C6H5COOH)

pKs1 = 4,76

pKs2 = 14 - 4,76 = 9,24

K = 10-pKs1/ 10-pKs2 = 10-4,76/10-9,24 = 30199,5172

2) Beregn K i protolyseligevægt (HSO4- + C6H5COO- <-> SO42- + C6H5COOH)

På forhånd tak!


Skriv et svar til: Protolyseligevægt opgave!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.