Matematik

Funktioner

30. september 2008 af CJN (Slettet)

Jeg har regnet mig frem til en regneforskrift der hedder:

f(x)=0,25x+59

f(120)= 89 så ikke?

hvordan er det så jeg kommer frem til

f(x)=14


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2008 af mathon

14 = 0,25x+59.........


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2008 af Danielras (Slettet)

Hvordan du kommer frem til det? Mener du hvordan du finder den tilhørende x-værdi? I så fald løser du:

14 = 0,25x+59

Med hensyn til x.


Svar #3
30. september 2008 af CJN (Slettet)

f(120) = 0,25*120+59 = 89

er det rigtigt for hvis det er, hvad gør jeg så når det er omvendt altså når jeg ved at

f(x) = 14


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september 2008 af Danielras (Slettet)

Se #1 og #2.


Svar #5
30. september 2008 af CJN (Slettet)

f(-180) = 14?


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. september 2008 af Danielras (Slettet)

Jep


Svar #7
30. september 2008 af CJN (Slettet)

Ja men er der ingen formel for det?


Brugbart svar (1)

Svar #8
30. september 2008 af Danielras (Slettet)

Du har vel lige isoleret x:

14 = 0,25x+59

-45 = 0,25x

4*(-45) = x


Svar #9
30. september 2008 af CJN (Slettet)

ja og det er her jeg står af :-s


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. september 2008 af Danielras (Slettet)

Der er ikke mere i den. Du indsætter den givne funktionsværdi (i dette tilfælde 14) og isolerer x. Så har du fundet den x der fører til den givne funktionsværdi.


Svar #11
30. september 2008 af CJN (Slettet)

jeg er med til du ganger med 4?


Brugbart svar (1)

Svar #12
30. september 2008 af Danielras (Slettet)

At gange med 4 er det samme som at dividere med 0,25. Det er for at få x til at stå alene. 4*0,25 = 1. Der skal så også ganges med 4 på den anden side af lighedstegnet.


Svar #13
30. september 2008 af CJN (Slettet)

Super, nu forstår jeg. Tusind tak :-)


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.